Anmeldelse Joyce/Bloomsdag arrangement

Kære BogBy Ebeltoft

I går deltog jeg med stor glæde i Jeres arrangement om Ulysses. Jeg vil gerne takke Jer for en god og veltilrettelagt Bloomsday. Kulturhuset egner sig til det, I havde lyst til at præsentere tilhørerne for.

Poul Holm Bangsgaards glimrende gennemgang af Ulysses var et fund og illustrerede, hvad flere gennemlæsninger af bogen kan føre med sig. Hans hovedpointe var ny for mig, og jeg glæder mig til at genfinde den, når jeg selv læser videre. Jeg blev ramt i hjertekulen ved bemærkningen om, hvor almindeligt det er at stoppe sin læsning efter 3. kapitel!

Ideen med at præsentere bogens sange og gennemgå deres betydning i handlingen var et scoop. Cilja Haugland fremførte sangene på en fin og lavmælt måde, som lod dem stå med deres egne kvaliteter. Michael Deltchef var en god akkompagnatør.

Jeres uddelte foldere dækkede behovet på stedet. Jeg tror dog nok, at jeg ville råde jer til en anden gang at fortælle om illustrationerne i løbet af arrangementet eller sætte en billedtekst på. Man kan jo dårligt vide, hvorfor Marilyn Monroe sidder med eller at det er Molly Malone-monumentet i Dublin, I viser. Men så var der jo altid noget at google, når man kommer hjem. Gad vide om Marilyn fik læst hele bogen?

I havde en virkelig flot opbakning til arrangementet. Tillykke med det. Jeg bemærkede, at der deltog overraskende mange mænd, hvilket jo ellers ikke er kotume ved litteraturarrangementer. Måske henvender Ulysses sig især til maskuline læsere?   

Med venlig hilsen

Peter Bondesen